Чай здоров’я: вчимося не хворіти взимку

Взимку людський організм піддається впливу низки негативних факторів. Він витрачає енергію на збереження стабільної температури, швидко втрачає вітамінний запас, недоотримує корисні речовини, які влітку та восени можна отримати зі свіжих фруктів та овочів. Холод може викликати хворобливі реакції організму – алергію на холод. Людину також можуть вражати інфекції.

Ми хочемо поділитися з вами унікальним рецептом смачного чаю, який не лише зігріє взимку, а й надасть енергію, поповнить організм вітамінами, та захистить його від негативного впливу холодної пори року.

Отож, для того, аби приготувати чай (1 порцію) необхідно взяти:

Лайм – 1/6 частина,
Гілочки м’яти (бажано свіжої) – 2 штуки,
Корінь імбиру – невеличкий слайс,
Чиста фільтрована вода – 200 мілілітрів,
Мед або нектар агави – за бажанням.

1. Очистіть корінь імбиру від шкірки. Відріжте тоненький слайс, покладіть у чашку та залийте 50 мілілітрами гарячої (90-95℃) води. Накрийте та залиште на 20 хвилин.

2. Помийте лайм. Натріть або дрібно поріжте цедру 1/6 лайму. Відріжте таку ж частину (1/6) м’якоті.

3. Помийте гілочки свіжої м’яти. Можете також використовувати сушену м’яту.

4. До настояного у воді кореня імбиря додайте м’яту, цедру і м’якоть (або тільки сік з неї) лайма. Додайте 150 мілілітрів гарячої (90-95℃) води. За бажанням підсолодіть медом або нектаром агави.

5. Дайте напою трохи остигнути. Насолоджуйтесь!

*Примітка:
Чай можна заварити у чайнику для всієї сім’ї або великої компанії. Для цього потрібно взяти пропорційно більше продуктів та у тій самій послідовності їх приготувати. Також можна додавати інші інгредієнти для смаку: чорний або зелений чай, ягоди, подрібнені шкірки цитрусових тощо.

Корінь імбиру забезпечить організм вітамінами групи В (В1, В2, В5, В6, В9), C, A, кальцій, магній, фосфор, кремній, хром, холін, цинк, аспарагін, марганець. А також олеїнову, каприлову, нікотинову, лінолеву кислоти та незамінні амінокислоти лізин, фенілаланін, треонін, метіонін. Імбир укріплює імунну систему, стимулює обмінні процеси, вироблення жовчі і шлункового соку, збільшуває вироблення тепла в організмі. Імбир вбиває мікроби, підвищує стійкість організму до інфекцій

Лайм також багатий на корисні речовини. Він, зокрема містить вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9) С, А, Е, К, PP, кальцій, калій, залізо, цинк, мідь, фосфор. Лайм стимулює вироблення шлункового соку та колагену, допомагає очистити організм, зміцнює стінки кровоносних судин, має чудові протизастудні якості.

М’ята також має у своєму складі вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), А (203 мкг), С, РР, фітостероли, флавоноїди та інші корисні та вкраї необхідні для організму речовини. М’ята заспокоює, укріплює імунну, серцево-судинну та нервову системи, володіють анальгезуючим, спазмолітичним та жовчогінним ефектом. Ця рослина також є потужним антиоксидантом.

imbyr-lajm-myata




COMMENTS

DISQUS: 0