Дієтичний і надзвичайно ніжний йогуртовий десерт

Цей десерт, звичайно, “майже дієтичний”, адже тут є пшеничне борошно і цукор. Проте, якщо порівнювати з іншими тортами або мафінами, це чудова альтернатива для тих, хто доглядає за собою та своїм зовнішнім виглядом. Окрім того, це просто смачно – десерт тане в роті і дуже швидко з’їдається.

mafin-z-fruktamyОтож, для приготування йогуртового десерту, необхідно:
Яйця – 2 штуки,
Йогурт (без смакових додатків) – 300 мілілітрів,
Молоко – 250 мілілітрів,
Желатин – 1,5 столової ложки,
Цукор – 4-5 столових ложок,
Борошно – 100 грамів,
Сіль – дрібка,
Ванілін – дрібка,
Розпушувач – 2/3 чайної ложки,
Прозоре варення або нектар агави – за бажанням,
Фрукти – за бажанням.

1. Відділіть жовтки від білків. Збийте білки з дрібкою солі. Спочатку збивайте білки на низькій швидкості впродовж 30 секунд. Потім продовжуйте збивати на великій швидкості. Білки повинні перетворитися на пишну піну.

2. Окремо змішайте жовтки з 4-5 столовими ложками цукру. Додайте 50 мілілітрів молока. Збивайте на середній швидкості 1-2 хвилини, аби жовтки посвітлішали, а цукор почав розчинятися.

bilky-i-zhovtky
3. До жовтків з молоком і цукром додайте 50 грамів борошна. Добре вимішайте лопаткою, вінчиком або ложкою. Відкладіть від цієї суміші 5 столових ложок до іншої посудини.

4. До того, що залишилось, додайте ще 50 грамів борошна, 2/3 чайної ложки розпушувача. Добре вимішайте лопаткою, вінчиком або ложкою. Обережно додайте білки, легко перемішайте.

dodaemo-bilky

5. Залийте тісто в силіконову форму тонким шаром. Можете використовувати одну велику форму або декілька маленьких (можна також поєднати обидва варіанти).


 
6. Випікайте бісквіт у розігрітій духовці впродовж 15-18 хвилин при температурі 180℃. Після того, як витягнете його з духовки, дайте йому трохи осісти та остигнути. Не виймайте бісквіт з силіконової форми.


 
7. Поки бісквіт стигне, приготуйте крем-желе. Нагрійте 200 мілілітрів молока, додайте 1,5 столової ложки желатину, дайте йому розчинитись у молоці. Переставте каструлю з молоком і желатином на водяну баню. Додайте 300 мілілітрів йогурту, перемішайте. Також додайте 5 столових ложок суміші жовтків з цукром і борошном (з 3-го пункту) та дрібку ваніліну. Якщо необхідно, підсолодіть прозорим варенням або нектаром агави (1-2 столові ложки). Варіть до помірного загустіння (повинна утворитися консистенція рідкого тіста для тонких млинців) на паровій бані, постійно помішуючи.

moloko-z-yayechnoyu-sumishshyu

8. Вилийте крем-желе просто на бісквіт у силіконову форму. За бажанням додайте шматочки фруктів (свіжих або з варення).


 
9. Поставте в холодильник на 1-2 години для застигання. Подавайте зі свіжими фруктами.




COMMENTS

DISQUS: 0