Дієтичний суп-пюре з гарбуза: покроковий рецепт з фото

Розпочалася пора гарбузів. Це надзвичайно корисний продукт, сповнений корисних речовин та мінералів. Зокрема, у гарбузі багато вітаміну А, С, Е, РР, В1, В2. Окрім того, у ньому містяться рідкісні вітаміни К і Т. Жиророзчинний вітамін К необхідний у процесах зсідання крові та регуляції ектопічної кальцифікації. Він необхідний для зміцнення капілярів, захисту кісток від переломів, запобігання кальцифікації артерій тощо. У свою чергу вітамін Т (карнітин, вітамін В11) спалює жири, , захищає серце, бадьорить, покращує настрій та пам’ять.

Гарбуз також містить залізо, магній, калій, кобальт, фтор, кремній, цинк, мідь, клітковину, фосфор, амінокислоти. Його рекомендують для схуднення, зміцнення імунітету, очищення організму від токсинів, холестерину і шлаків. А окрім того восени їх так багато на городах. Та й у магазинах і ринках ціни на них цілком доступні. Тому редакція Щастя-Здоровля вирішила влаштувати такий собі гарбузовий челендж, у межах якого ми розповімо все про гарбуз та опублікуємо якомога більше рецептів, які допоможуть вам повністю розкрити смакові якості та корисні властивості цієї сонячної рослини.

Перша справа, яку ми дуже радимо вам приготувати – це дієтичний суп-пюре з гарбуза. Приготувати його легко, а користь і смак – просто неймовірні.

sup-pyure5Отож, для страви потрібно взяти:

Гарбуз – 350-400 грамів,

Картопля – 2 штуки,

Цибуля – 1 штука,

Йогурт – 150 мілілтрів,

Молоко – 100 мілілітрів,

Твердий сир (Пармезан, Грано падано, Пекоріно Романо тощо) – 30-40 грамів.

Гарбузове насіння чищене – 10-15 грамів.

Сіль, перець, сушені базилік та розмарин – за смаком.

1. Розігрійте духовку до 200ºС. Почистіть гарбуз від шкірки, поріжте його на однакові шматочки (сторона – 2,5 – 3 сантиметри), викладіть на деко, попередньо вкрите пергаментом або плівкою для запікання. Запікайте впродовж 15 хвилин, потім посипте базиліком та розмарином, після чого запікайте ще 15 хвилин.

sup-pyure2

sup-pyure1

2. Поки гарбуз запікається, почистіть дві картоплини і одну цибулину. Розріжте картоплину на декілька частинок, а цибулину – навпіл. Зваріть овочі до повної готовності. Злийте бульйон з овочів в окрему ємність. Ним можна буде розвести суп, якщо він вийде занадто густим.

3. Змішайте печений гарбуз з вареними картоплею та цибулею. Перебийте блендером овочі або просто перетріть їх у пюре. Подрібнюйте овочі дуже ретельно, поки не утвориться однорідна маса без грудочок.

sup-pyure3

4. Додайте 100 мілілітрів йогурту, 100 мілілітрів молока (молоко можна замінити овочевим бульйоном), сіль та перець. Продовжуйте перебивати овочі разом з цими інгредієнтами. Якщо це необхідно, додайте овочевий бульйон.

sup-pyure4

5. До кожної порції супу додайте гарбузове насіння, тертий сир та, за бажанням, столову ложку йогурту.

 




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0