Продовжуємо наш гарбузовий марафон ще одним смачним і простим рецептом. Це карамелізований нектаром агави гарбуз. Одразу зауважимо, що агаву можна замінити рідким медом. Проте, якщо ви хочете зробити дійсно унікальну страву, ми все ж радимо використовувати нектар агави. Його також можна додавати до інших страв та напоїв. Нектар агави можна можна замовити в США на сайті iHerbs (працює доставка в Україну). Як замовити, читайте тут.
Отож, для страви потрібно необхідно:
Гарбуз – 300-350 грамів,
Нектар агави – 50 мілілітрів,
Базилік, розмарин, мускатний горіх – за смаком.
1. Розігрійте духовку до 200ºС. Почистіть гарбуз від шкірки, поріжте його на однакові шматочки (сторона – 2,5 – 3 сантиметри), викладіть на деко, попередньо вкрите пергаментом або плівкою для запікання. Запікайте впродовж 15 хвилин, потім посипте базиліком, розмарином тертим мускатним горіхом, після чого запікайте ще 10 хвилин.
2. Витягніть гарбуз з духовки, полийте нектаром агави. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок гарбуза з кожної сторони був обмащений нектаром. Поставте в духовку та запікайте ще 20-25 хвилин. Гарбуз має бути дуже м’яким всередині.
3. Подавайте трохи охолодженим. За бажанням прикрасьте чищеним гарбузовим насінням.
ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ
COMMENTS