Гарбузова кава лате: легендарний рецепт з фото

Гарбуз – це не лише каша, супи і солодкі печені смаколики. Гарбуз – це універсальна рослина, з якої можна зробити навіть каву! Тож приготуйтеся разом з нами приготувати легендарне гарбузове лате, яке стане найсмачнішою кавою, яку ви коли-небудь смакували.

Для двох порцій гарбузової кави лате необхідно взяти:

Газбуз – 50-100 грамів (зважайте на те, наскільки насичену каву ви хочете приготувати),

Кава еспресо – 200 мілілітрів,

Молоко – 200 мілілітрів

Гвоздика сушена – 3 бутони,

Мускатний горіх – дрібка,

Кориця – за бажанням,

Цукор – за смаком.

1. Очистіть шматочок гарбуза від шкірки. Дрібно поріжте гарбуз та поставте його варитися.

garbuz

2. Приготуйте міцну каву без цукру. Ми зварили еспресо в турці.

kava

3. Допоки ваша кава та гарбуз готуються, підігрійте молоко, додавши до нього гвоздику, дрібочку мускатного горіха, цукор та, за бажанням, корицю. Коли цукор розтане, а молоко добро нагріється, процідіть його та перелийте у ємкість для збивання.

moloko-z-pryanoshhamy

4. Коли гарбуз повністю звариться, злийте воду та додайте його до молока. Гарбуз має бути дуже м’яким, легко перетиратися. Збийте молоко разом з гарбузом блендерною ніжкою. Гарбуз повинен повністю перетертися, на суміші з’явиться густа пінка.

spinene-moloko

ПОРАДА: Якщо у вас немає під рукою блендера, перетріть гарбуз через ситечко, додайте його до молока та добре перемішайте. Цю суміш також можна спробувати збити міксером або ручним вінчиком для збивання.

5. Аби кава не тільки смакувала добре, а й виглядала розкішно, налийте в чашки спочатку молочно-гарбузову суміш, а вже потім тоненькою цівочкою (можна через чайну ложку) наливайте каву. Якщо у ємності залишиться піна, вилийте або викладіть її зверху.

Безпосередньо перед вживанням змішайте каву з гарбузовим молоком в склянці. Насолоджуйтесь!

late




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0