Гарбузово-шоколадні мафіни: неймовірний смак, легке приготування

Такої гарбузової страви ви напевно ще не куштували. Але вас вразить смак цієї випічки і простота приготування.

Отож для гарбузово-шоколадних мафінів необхідно взяти (12 мафінів середнього розміру):
Гарбуз – 150 грамів,
Борошно пшеничне – 1 стакан,
Яйця – 4 штуки,
Цукор – 3-4 столові ложки (за смаком),
Вершкове масло – 50 грамів,
Розпушувач – 1 чайна ложка,
Чорний шоколад – 80-90 грамів,
Насіння гарбузове – 50 грамів,
Сіль – 1/3 чайної ложки,
Нектар агави – 1-2 чайні ложки (за бажанням).

1. Розігрійте духовку до 200ºС. Почистіть шматочок гарбуза від шкірки й насіння та натріть його на середній тертці. Шоколад подрібніть на невеличкі шматочки.

garbuz-skybkamy

2. Збийте яйця з 3-4 столовими ложками цукру та 1/3 чайної ложки солі. Спочатку збивайте яйця і сіль на невеликій швидкості, потім додавайте цукор невеликими порціями та збивайте на великій швидкості приблизно 3 хвилини до утворення пишної світлої піни.

tsukor-zbytyj-z-yajtsyamy

3. Обережно додайте до яєць з цукром один стакан борошна змішаного 1 чайною ложкою розпушувача. Добре вимішайте суміш. Після цього яєчна піна сяде і суміш дещо зменшиться. Потім додайте 50 грамів розм’якшеного вершкового масла, продовжуйте перемішувати.

dodaem-boroshno

tisto-dlya-mafiniv-z-maslom

4. Додайте до тіста тертий гарбуз, вимішайте. Після цього додайте гарбузове насіння і подрібнений шоколад й знову перемішайте. За бажанням додайте 1-2 чайні ложки нектару агави.

tisto-dlya-mafiniv

dodaem-garbuzove-nasinnya

5. Добре вимішану суміш розлийте у формочки. Поставте в духовку на 20-25 хвилин (залежно від розміру).

6. Витягніть з духовки готові мафіни, дайте їм вистигнути декілька хвилин та вийміть з формочок.

mafiny-gotovi

7. Подавайте з фруктами або карамелізованим гарбузом.

mafin-z-garbuzom




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0