Картопля ще ніколи не була такою дієтичною та смачною

Досить звичним є твердження про те, що картопля зовсім не дієтичний продукт. Але таку лиху славу картоплі принесли все ж не її властивості, а, швидше, ті різноманітні методи приготування, які люди для неї вигадали. Звичайно, чіпси, картопля-фрі, картопляні салати з майонезом навряд чи принесуть багато користі вашому організму.




Проте картопля, як така, насправді є надзвичайно важливим джерелом мінералів для людини, адже в ній міститься залізо, фосфор, йод, натрій, магній, кальцій, марганець, мідь, цинк, нікель, кобальт, бор, клітковина, протеїн, амінокислоти, вітаміни A, B1, В2, В6, C, РР. Солі калію, що відповідають за нормальний водний баланс в організмі та контролюють виведення куховарської солі з організму, містяться у картоплі у значній кількості. Вчені також доводять, що картопля знижує холестерин в крові та печінці, нормалізує обмін речовин, позитивно впливає на роботу нирок і серця. Тому повністю відмовлятися від цього продукту дійсно не варто.

Варто лише навчитися готувати її корисним, але, разом з тим, і смачним способом. Тому сьогодні в межах нашого гарбузового марафону пропонуємо нашим читачам рецепт смачної і ароматної страви, у якій ми використаємо, як картоплю, так і гарбуз.

Отож, для страви необхідно:

Картопля – 300 грамів,

Гарбуз – 300 грамів,

Помідор – 2 штуки,

Сушений базилік або суміш трав – 1 чайна ложка,

Сіль, перець – за смаком.

1. Помийте та почистіть картоплю. Наріжте її на шматочки. Замаринуйте у травах, солі та перці на 10 хвилин.

kartoplya

2. Почистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте його на шматочки.

garbuz-narizanyj

3. Помийте та почистіть від шкірки помідори. Розріжте їх на декілька частин та покладіть у рукав для запікання. Туди само покладіть картоплю та гарбуз.

kartoplya-ta-garbuz

4. Поставте в розігріту духовку та запікайте впродовж 30-40 хвилин до повної готовності при температурі 200℃. Подавайте з бальзамічним або устричним соусом.

zapecheni-garbuz-z-kartopleyu




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0