Неймовірно смачний омлет з гарбузом та моцарелою

Ми чомусь впевнені, що мало хто з наших читачів коли-небудь розглядав гарбуз як частину омлету. І дарма. Адже, якщо ви скуштуєте таку страву на сніданок або ланч, вона обов’язково зарядить енергією та поповнить необхідними впродовж для вітамінами і мінералами.

Отож, для двох порцій омлету необхідно взяти:
Яйця – 4 штуки,
Сир Моцарела – 70 грамів,
Гарбуз – 70 грамів,
Лаваш вірменський – шматочок 30х30 сантиметрів, він повинен вміщатися на дно сковорідки,
Рослинна олія – 1 столова ложка,
Масло вершкове – 20 грамів,
Сіль, перець – за смаком.

1. Шматочок гарбуза помити, очистити від шкірки та насіння, нарізати маленькими слайсами. На добре нагрітій сковорідці підігрійте рослинну олію. Смажте на ній нарізаний гарбуз приблизно 3 хвилини.

garbuz

2. Відкладіть гарбуз, а на його місце покладіть лаваш. Зауважте, що він має бути свіжим, тонким і м’якеньким. Одразу покладіть на нього 20 грамів вершкового масла. Коли воно трохи підтопиться, розітріть його по поверхні лаваша лопаткою. Розбийте 4 яйця просто на лаваш, легко перемішайте їх та розтягніть по всій площі лаваша. Додайте сіль та перець.

omlet-z-garbuzom-na-lavashi

3. Рівномірно викладіть зверху гарбуз. На 1 хвилину накрийте сковорідку кришкою, аби яйця “схопились”. Намагайтесь не перетримати, аби лаваш не став надто сухим.

omlet-garbuz-lavash

4. У той час наріжте моцарелу, викладіть її на один бік омлету. Згорніть омлет рулетом або просто загорніть начинку краями лаваша. Притримайте лопаткою 20-30 секунд, аби лаваш прийняв форму рулету.

5. Вийміть омлет зі сковорідки, розріжте на дві порції. Подавайте з овочами та бальзамічним соусом.

omlet-z-garbuzom




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0