Незвичайне гарбузове різотто: покроковий рецепт з фото

Продовжуємо наш гарбузовий челендж надзвичайно смачною і по-справжньому незвичайною стравою – гарбузовим різотто.




Отож, для приготування знадобиться:
Рис – 1 стакан,
Гарбуз – 150 грамів,
Цибуля – 1 штука,
Вода – 0,5 літра,
Томатна паста – 70 грамів,
Біле вино – 100 мілілітрів,
Масло вершкове – 30 грамів,
Олія рослинна – 1 столова ложка,
Куркума – 1 чайна ложка,
Сушений базилік або суміш трав – 1 чайна ложка,
Лавровий листок – 1 штука,
Сіль, перець – за смаком,
Авокадо та бальзамічний соус – за бажанням.

1. Почистіть гарбуз та цибулю. Відріжте від гарбуза та цибулі невеликі шматочки. Поставте їх варитися у 500 мілілітрах води. Коли вони повністю зваряться, перебийте їх блендером просто у воді до однорідної маси. Додайте 70 грамів томатної пасти, добре вимішайте.

buljon-dlya-rizotto

2. Решту гарбуза наріжте невеличкими слайсами, а цибулю – дрібно.

3. На нагрітій сковорідці розтопіть 30 грамів вершкового масла, додайте столову ложку соняшникової або оливкової олії. Викладіть на сковорідку нарізані гарбуз та цибулю. Смажте впродовж 3 хвилин на помірному вогні.

garbuz-z-tsybuleyu

4. Додайте до сковорідки стакан рису. Дайте йому обсмажитись 10-15 секунд, помішуйте. Після цього влийте 100 мілілітрів білого вина. Добре перемішайте.

rizotto

5. Додайте чайну ложку куркуми, чайну ложку сушеного базиліку або суміші трав, лавровий листок. Добре перемішайте. Дайте вину випаруватися.

rizotto-z-garbuzom

6. Починайте порційно додавати овочевий бульйон-пюре (дивіться перший пункт). Умовно розділіть його на 5 частин й потроху підливайте кожну наступну частину після того, як попередня буде вбиратися рисом та випаровуватися.

7. Часто перемішуйте різотто, поступово додавайте сіль та перець за смаком. Пробуйте рис: у кінцевому результаті він повинен бути добре звареним зовні, має злипатися, а всередині лишатися Al dente – ледь твердуватим. Якщо бульйону раптом виявиться замало, додайте трохи води (50-70 мілілітрів) і 20 грамів вершкового масла, добре перемішайте, накрийте кришкою сковорідку та залиште на 3 хвилини на помірному вогні.

rizotto-z-sousom

8. За бажанням, за дві хвилини до вимкнення плити, додайте очищене та дрібно нарізане авокадо. Добре вимішайте.

9. Подаючи різотто, його також можна прикрасити слайсами авокадо та бальзамічним соусом.

rizotto-z-garbuzom-ta-avoka




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0