Равіолі з моцарелою та шпинатом

Для того, аби приготувати равіолі, вам знадобиться:

Борошно пшеничне – 1,5 стакана,

Борошно цільнозернове пшеничне – 2 столові ложки,

Яйця – 2 штуки,

Вода – дві столові ложки (15-20 мілілітрів),

Сир моцарела – 100 грамів,

Шпинат – 5-7 листочків,

Оливкове масло – 1/2 чайної ложки,

Сіль – 1/2 чайної ложки.

Примітка:

Якщо цільнозернового борошна у вас немає, можете замінити його на звичайне, просто додавши необхідну кількість до решти борошна. Тісто для равіолі повинно бути тугим та еластичним. Можливо вам доведеться використати більше борошна. Скільки борошна “візьме” тісто, залежить від самого борошна, розміру яйця,вологості у приміщенні тощо.

1. Дрібно поріжте 1-2 листочки шпинату. Змішайте борошно та щіпку солі, додайте одне яйце, дві столові ложки води, 1/2 чайної ложки оливкового масла, порізаний шпинат. Замішайте круте тісто. Дайте йому постояти 15-20 хвилин.

ravioli7

2. Тим часом зробіть начинку. Поріжте решту листків шпинату та моцарелу. Перебийте блендером ці інгредієнти. Додайте одне яйце та щіпку солі. Добре вимішайте масу.

3. Розкачайте тісто товщиною 1 міліметр. Розкладіть на нього начинку. Зліпіть равіолі. Це можна зробити двома способами:

а) Розкласти начинку на лист тіста і накрити другим листом. Потім склеїти краї та тісто між начинкою. Розділити равіолі ножем або різаком для тіста.

б) Розрізати тісто на рівні квадратики, розділити їх на дві частини, розкласти начинку на одну половину квадратиків та накрити іншою. Обережно притискаючи краї, закрийте начинку в тісті.

4. Закип’ятіть воду, додайте сіль, що залишилась. В киплячу воду кладіть по декілька равіолі та варіть 2-3 хвилини. Якщо равіолі спливають – вони приготувались. Відкиньте їх на друшляк – вода з равіолі повинна стекти.

5. Подавайте гарячими зі сметаною, бальзамічним оцтом та зеленим авокадо-маслом.

ravioli

COMMENTS

DISQUS: 0