Рецепт хліба з гарбузом, цибулею і сиром, який ви запам’ятаєте назавжди!

Цей хліб настільки смачний, що вам захочеться з’їсти його навіть без основної страви. Разом з тим, зважаючи на велику кількість “мокрих” інгредієнтів, аби досягти ідеальних пропорцій у цьому рецепті, вам доведеться поекспериментувати. Але наш обов’язок розповісти вам про цю страву, адже без неї гарбузовий марафон було би важко уявити.

Отож для приготування гарбузово-цибулевого хліба з сиром необхідно взяти:
Борошно пшеничне – 2 стакана (близько 340 грамів)*,
Борошно пшеничне цільнозернове – 0,5 стакана (близько 85 грамів),
Дріжджі сухі – пачка (7 грамів),
Гарбуз – 100 грамів,
Цибуля – 1 штука (середнього розміру),
Сир твердий – 120-150 грамів,
Молоко – 100 мілілітрів,
Вода – 100 мілілітрів,
Цукор – 1 столова ложка,
Яйце – 1 штука,
Масло вершкове – 30 грамів,
Рослинна олія – 1/2 столової ложки,
Сіль – 1/2 чайної ложки.

*Примітка. Якщо цільнозернового борошна у вас немає, можете замінити його на звичайне пшеничне, просто додавши необхідну кількість до решти борошна. Тісто для цього хліба повинно бути м’яким та еластичним. Можливо вам доведеться використати більше або менше борошна, проте спробуйте не надто “забивати” тісто. Скільки борошна “візьме” тісто, залежить від самого борошна, розміру яйця, вологості у приміщенні тощо.

1. Спочатку приготуймо опару**. Підігрійте молоко та воду до 40-45 ºC, змішайте рідини. Окремо змішайте 0,5 стакана пшеничного борошна, 0,5 стакана, 7 грамів сухих дріжджів і 1 столову ложку цукру. Залийте суху суміш теплим молоком з водою, добре перемішайте. Залиште підніматися опару на 30-60 хвилин в теплому місці.

opara

2. Коли опара підніметься, додайте 1-1,5 стакана пшеничного борошна, 1 яйце та 30 грамів вершкового масла. Борошно додавайте обережно, слідкуйте за тим, щоб тісто не “забилось”. Якщо ви бачите, що воно вийшло надто рідким, обережно, по 1 столовій ложці додайте ще борошна. Але зверніть увагу на те, що тісто має бути не надто твердим і цупким: воно має легко “приймати” інші інгредієнти. Вимішайте тісто та поставте його в тепле місце – воно має підійти.

yajtse-maslo

**СЕКРЕТ ВІД СУЧАСНОЇ КУХНІ

Аби опара та тісто “підійшли” швидше, створіть для цього оптимальні умови. Нагрійте духовку до 40-50ºC, вимкніть. Поставте на решітку посередині духовки накриту теплим вологим рушником ємкість з тістом, закрийте дверцята. Такий спосіб скоротить час збільшення опари та тіста вдвічі.

tisto

3. Поки тісто підходить, почистіть шматочок гарбуза від шкірки й насіння та натріть його на середній тертці. Також почистіть цибулю та дрібно поріжте її. Твердий сир також заздалегідь наріжте шматочками. В готовій випічці він має добре відчуватися, тому не ріжте сир надто дрібно.

4. На невеликій кількості олії посмажте нарізану цибулю. Смажте допоки цибуля не набуде характерного золотавого відтінку. Це дозволить зайвій волозі вийти. Якщо ваш гарбуз занадто вологий, його можна також 2-3 хвилини посмажити разом з цибулею. Якщо він досить сухий і твердий, то лишіть його таким, як є.

5. Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, додайте до нього гарбуз і добре вимішайте.

tisto-z-garbuzom

6. Потім додайте цибулю, твердий сир і 1/2 чайної ложки солі. Добре вимішайте тісто разом з цими інгредієнтами.

tisto-z-syrom-ta-tsybuleyu

7. Нагрійте духовку до 180 ºC. Поки духовка нагрівається, викладіть тісто у форми невисоким шаром. Тісто може пристати до форми, тому, аби цього уникнути, натріть її зсередини невеликою кількістю вершкового масла та обсипте панірувальними сухарями або борошном.

hlib-v-formi

8. Випікайте 50-60 хвилин. Коли витягнете хліб з духовки, накрийте його рушником та дайте постояти принаймні півгодини (якщо маєте можливість і витримку, то навіть 10-12 годин).




ДІЗНАВАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ ГАРБУЗОВОЇ ОСЕНІ




COMMENTS

DISQUS: 0