Робимо вершкове масло кориснішим і смачнішим з авокадо

Авокадо – надзвичайно багатий на мінерали та вітаміни фрукт. За його допомогою можна значно покращити смакові та якісні властивості звичайного вершкового масла, зробивши його більш дієтичним та вишуканим. Авокадо має м’яку, маслянисту м’якоть. За консистенцією вона нагадує саме вершкове масло, тому їх буде легко поєднати.

avokadoДля приготування зеленого авокадо-масла вам знадобиться:

1/2 спілого великого авокадо,

100 грамів вершкового масла,

Цедра 1/8 лайма,

Часник, сіль, зелень – опціонально.

1. Оберіть стиглий авокадо досить великого розміру. Фрукт повинен бути м’яким та легко піддаватися очищенню.

2. Розріжте авокадо вздовж на дві рівні частини. Очистіть його від шкірки. Якщо фрукт спілий, м’якоть легко відділиться від кісточки та шкірки.

3. Поріжте авокадо та розімніть його виделкою. Також ви можете збити його блендером. Тоді в текстурі майбутньої страви авокадо буде менш відчутним.

4. Додайте до авокадо вершкове масло. Воно має бути не охолодженим, м’яким. Продовжуйте розминати авокадо разом з маслом.

5. Натріть на дрібній тертці цедру лайма. Також для цього процесу можна використовувати спеціальний шкребок для цитрусових. Додайте цедру до суміші. Добре перемішайте.

6. Аби зробити смак масла більш вираженим, ви можете додати солі, часнику, зелені.

7. Подавайте масло до бутербродів, равіолі, пасти, страв із рису тощо.

avokado-maslo




COMMENTS

DISQUS: 0