Риба печена з овочами – бездоганне поєднання

Вам знадобиться (для 2 порцій):
Чорний марлін – 300-350 грамів,
Перець болгарський – 1 штука,
Картопля – 5-7 штук (середнього розміру),
Цибуля – 1 штука (середнього розміру),
Помідор – 1 штука,
Олія соняшникова або оливкова – 1 столова ложка,
Сіль, перець – за смаком.

Примітка:

Для цієї страви можна використовувати практично будь-яку велику рибу: горбушу, лосося, тунця тощо. Головне, щоб це був стейк товщиною 3-4 см, повністю очищений від шкіри та кісток. Ми обрали для страви заморожені стейки чорного марліна.

1. Розморозьте та промийте рибні стейки. Якщо у вас свіжа риба, промийте, огляньте, чи немає на ній шкіри та кісток.

2. Добре помийте картоплю. Не очищаючи її від шкірки, розріжте кожну на 8 скибочок. Помийте та почистіть болгарський перець. Наріжте його довгими шматочками шириною 1-1,5 см.

3. На розігрітій сковорідці нагрійте олію. Обсмажуйте на ній картоплю та перець впродовж 7-10 хвилин.

ryba-pechena-z-ovochamy-1

4. Почистіть цибулю від лушпиння та корінців, помийте, поріжте її кільцями. Помідор помийте, очистіть від шкірки та поріжте півколами. Якщо шкірку важко зняти, зробіть в нижній частині помідору хрестоподібну насічку та покладіть його в окріп на 15-20 секунд. Потім обмийте помідор дуже холодною водою. Після цього шкірка повинна піддатися.

5. Викладіть овочі в форму або деко. Спочатку покладіть на дно перець, потім – картоплю. На них – чорного марліна. Густо вкрийте рибу цибулею, а потім й помідорами. Посипайте кожен шар інгредієнтів невеликою кількістю солі та перцю.

ryba-pechena-z-ovochamy-4

ryba-pechena-z-ovochamy-3

6. Поставте форму або деко у розігріту до 180ºС духовку. Час приготування – 25-30 хвилин.

7. Подавайте зі скибочкою лайму, яким можна буде скропити рибу.

ryba-pechena-z-ovochamy-2

COMMENTS

DISQUS: 0