Шоколадний мафін-суфле з карамелізованим гарбузом

Рецепт цих пухких шоколадних смаколиків повинен обов’язково бути у вашому переліку швидкої випічки. А гарбузовий гарнір, інгредієнти для якого легко можна знайти осінню та взимку, чудово доповнить мафіни та зробить страву трошки кориснішою.

Отож для шоколадних мафінів-суфле необхідно взяти (6 штук середнього розміру):
Борошно пшеничне – 1,5-2,5 столові ложки,
Яйця – 2 штуки,
Цукор – 1,5 столові ложки,
Какао-порошок – 1 столова ложка,
Розпушувач – 1/3 чайної ложки,
Сіль – 1/4 чайної ложки.

Для гарбузового гарніру вам знадобиться:
Гарбуз – 100-150 грамів,
Вода – 100 мілілітрів,
Цукор – 100 грамів.

1. Розігрійте духовку до 200ºС. Відділіть жовтки від білків. Доки духовка прогрівається, перетріть 2 яєчних жовтка з цукром (1,5 столових ложки). Коли цукор розчиниться, невеликими порціями 1,5-2,5 столові ложки просіяного борошна, добре вимішайте. Слідкуйте за тим, аби тісто не загусло занадто сильно. Кількість борошна залежить від розміру жовтків. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану. Додайте столову ложку какао-порошку та 1/3 чайної ложки розпушувача. Трохи збийте масу вінчиком або блендером.

zhovtky-z-boroshnom-i-kakao

2. Збийте два білка з 1/4 чайної ложки солі. Збивайте білки спочатку на невеликих обертах, а, коли, вони трохи помутніють – на великій швидкості до утворення пухкої стабільної піни.

bilky-zbyti

3. Обережно вмішайте білки в тісто з какао. Перемішайте масу до однорідного стану.

bilok-i-shokoladne-tisto

4. Розлийте тісто у силіконові формочки. Поставте в духовку та випікайте 12 хвилин.

mafiny

5. Аби приготувати гарбузовий гарнір, почистіть гарбуз від шкірки та поріжте його невеликими шматочками. Зваріть сироп з 100 мілілітрів води та 100 грамів цукру. В каструлю до сиропу додайте шматочки гарбуза та варіть їх, постійно помішуючи, впродовж 12-15 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким.

karamelizovanyj-garbuz

6. Подавайте мафіни-суфле з шматочками гарбуза та сиропом. За бажанням ви також можете приготувати гарбуз карамелізований у духовці нектаром агави.

shokoladni-mafiny-z-garbuzom




COMMENTS

DISQUS: 0