Набридли сухі та нудні бутерброди? Не знаєте, який смаколик скласти дитині в школу на ланч? Хочете приготувати щось цікаве на сніданок? Тоді спробуйте цю ніжну та поживну випічку. Вона не залишить вас байдужими!
Вам знадобиться (на 6 мафінів середнього розміру):
Борошно пшеничне – 1 стакан,
Борошно цільнозернове пшеничне – 2 чайні ложки з гірками,
Яйця – 2 штуки,
Молоко – 50 мілілітрів,
Масло вершкове – 30 грамів,
Ковбаса – 80-100 грамів,
Цибуля ріпчаста – 1 штука (невеликого розміру).
Розпушувач тіста – 3-4 грами.
Сіль – 1/3 чайної ложки,
Цукор – 1/3 чайної ложки.
Примітка:
Якщо цільнозернового борошна у вас немає, можете замінити його на звичайне, пшеничне, просто додавши необхідну кількість до решти борошна. Якщо у вас немає кухонних ваг, приблизно визначити 30 грамів масла легко. Умовно поділіть двохсотграмову пачку масла навпіл. Потім одну з половинок – на три рівні частини. От якраз таку третину від половинки і потрібно взяти для рецепту. Шматочок важитиме приблизно 30-35 грамів.
1. Очистіть цибулю від лушпиння та корінців, промийте під проточною водою. Очистіть ковбасу від шкірки. Поріжте ковбасу та цибулю дрібними шматочками (5-6 мм), змішайте інгредієнти.
2. Розтопіть масло. Воно має бути рідким, але не гарячим. Окремо збийте яйця разом з сіллю та цукром до утворення пишної світлої піни. Якщо ви збиваєте блендером, спочатку робіть це на маленькій потужності, згодом збільшуючи обороти. Приблизний час збивання – 4-5 хвилин. Влийте до ємкості з яйцями розтоплене масло та молоко.
3. Окремо змішайте борошно та розпушувач. Додайте суміш у ємкість з яйцями, молоком та маслом. Обережними рухами перемішайте. За консистенцією тісто повинно нагадуватися густу сметану.
4. Додайте до тіста ковбасу та цибулю, перемішайте. Одразу розкладіть у формочки та ставте в розігріту до 190 ºС духовку. Час приготування – 25-30 хвилин.
5. Витягніть вироби з формочок. Дайте трохи охолонути. Подавайте з помідорами чері та твердим сиром.
COMMENTS